Tuesday, August 31, 2010

LELAKI VS PEREMPUAN





selalunya si perempuan ni main serkap jarang je.
yela asyik-asyik si lelaki yang kena .
xbertanggungjawab la.
xjujur dalam perhubungan la.
xda usaha nak mempereratkan hubungan la.




ish ish ish ! nyampah btl bila dengar macam ni.
kamu jangan ingat kamu perempuan je semua betul.
bab cemburu memburu ni ape kes pulak ?
bab merajuk pulak ?





ha kepada wanita-wanita,gadis-gadis dan si perempuan-perempuan diluar sana .
jangan suka sangat menunding jari kat mata lelaki yang baik hati especially macam aleh ni.
sebab ape ? ha ni sebabnya :

walaupon lelaki lazimnya bersikap ' tak ambik peduli' ...Hakikatnya kaum2 kami ni sangat sangat ambik peduli tentang...

  1. KELUARGA PASANGAN
  2. KETINGGIAN PASANGAN
  3. TIMBUNAN LEMAK KAT PERUT
  4. RAKAN SEKELAS PASANGAN
nak salahkan lelaki lagi?
ha meh baca kat bawah ni pulak.

KELUARGA PASANGAN
contoh la kalau si lelaki tu berasal daripada keluarga yang'biasa-biasa' selalunya an sangat sangat risau kalau dia dapat tahu buah hati pengerang jantung busuk dia yang perempuan tu berasal daripada keluarga yang'kaya-kaya'.
Namun , dengar ni namun . kat depan pasangan ala slumber je dia sebab xnak gelisah kan hati dia yang gundah gelana tu.
Tapi jauh disudut hati, si lelaki tu mesti rasa malu @ berat hati tambah-tambah bila nak berjumpa ngn keluarga si perempuan .
Kalau boleh , kami nak je kerja 24 jam . yela sebab nak kaya macam keluarga pasangan . baik x laki?

KETINGGIAN PASANGAN
Ramai laki-laki kat luar sana selalu cakap "WOW ! perghhh! cantik sial pompuan tu ! tengok kaki dia . panjang bhai seksi kot ! sedap ni lau jadi istero aku ."
Tapi kalau si dia tua jauh lebih tinggi . dah la perempuan zaman sekarang suka pakai kasut tumit tinggi. kalau macam tu macam mana ? sah-sah si jejaka akan berfikir dua tiga kali kalau nak jalan beriringan dengan teman wanitanya yang TINGGI MENGGALAH tu . susah an jadi laki?

TIMBUNAN PERUT
ha . bab ni memang best nak cakap . siapa cakap laki ni jenis yang suka buat kerja endah xendah?meh aleh nak geget buku lali dia . lalala~ cuba bayangkan kalau si lelaki tu berbadan sasa. maksud aleh bersaiz XXL?kami laki pon ada perasaan . ada nafsu nak nampak cantik kat mata pasangan . contoh kawan aleh ni . dia laki badan besar . awex dia cantik . putih gebu semua lengkap la . untung dia an ? huk2 . kawan aleh ni sampai sanggup pegi GYM . untuk ape ? untuk menyedapkan mata kekasih dia tu . nak cakap laki ni pemalas lagi ?

RAKAN SEKELAS PASANGAN
sekarang ni an banyak pasangan lebih suka bercinta sewaktu belajar . nak bagitau yang walaupon si lelaki ni selalu nampak COOL bila pasangannya dok cerita pasal rakan sekelas dia .Namun jauh di dalam benak , terselit jua rasa cemburu . Lebih-lebih lagi kalau buah hatinye sendiri dok cakap tentang rakan-rakan laki sekelasnya.Tambah perit lagi. kalau kami lelaki ni . dapat tahu yang orang yang selalu buah hati cerita tu jauh lebih handsome daripada dirinya sendiri . eh aleh pon penah rasa macam ni . sedih sangat . :'( kami bukan apa . kami sayang tapi kami takot buah hati kami lari kat laki lain yang jauh lebih handsome . HUHU. kalau sayangkan pasangan anda . jangan la cerita pasal lelaki lain kat buah hati anda ye wahai perempuan-perempuan . MELEDAK JIWA KAMI :'(

sO sekarang . aleh nak tanya . laki baik kan? kan ? kan ?

Aduhai nak bergaya pon susah !

aiceh ! aduh !
kadang2 terlintas kat fikiran aleh apa sebenarnya nampak cantik ?apa sebenarnya nampak kachak?

kalau dari segi pompuan .
semestinya kalau nak cantik mesti kena jadi macam gadis bertubung langsing,ramping ,kurus mcm lidi . haha. muka pon nak kena ayu je sentiasa . mekap kena tebal. rambut berwarna warni.
lagi 1 kalau nak bukak mulut tu ,aduhai.....tergoda semua insan bernama lelaki.
Pendek kata la kan , kira senang citer PERFECT la ! Namun namun namun kan , bukan setiap wanita mampu memiliki kesempurnaan ni . Kadang-kadang uh sampai sanggup menghabiskan berjuta-juta ringgit semata-mata nak nampak cantik . ish ish ish .

kalau dari segi laki-laki macam aleh pulak .
hmmm . malu nak cakap . kalau nak jadi kachak . nak jadi handsome . em em . kena la berbadan sasa , bertubuh tegap macam aleh . dada ke depan mcm aleh jugak . haha .
kalau boleh aleh pon nak jadi handsome . tapi alangkah sedihnya saya ni hodoh !
dah la gelap . pakai la fair n lovely ke , garnier 4 men ke . hape2 ke . tetap jadi men in black jugak . eh xpala . yang penting aleh dah dapat terima semua tu . sebab apa ? sebab walaubagaimanapon muka aleh ni . tetap ada orang yang sayang . awww





tengok rosalinda ayamore ni . da tua . da xcantiik . tapi pasan hot




pak cik xpe2 . aleh bole maafkan . dah la xsmoking.
cuma sayang gigi xde.
tikus curi ea ?

p/s:conclusionnya . xkira la kamu ni cantik macam jessica alba ke . sape2 ke. handsome mcm aleh ke . lalala~ yang penting hati kena jujur . kena ikhlas dalam apa je benda yang korang buat .
insyaAllah anda akan sentiasa nampak cantik serta kachak dimata orang . cuba la :)


Monday, August 30, 2010

sedang memikirkan si dia .

ayang .
ape yang ayang tengah buat sekarang ni ?
mesti xtido lagi kan ?

ayang.
kenapa Tuhan suke menguji kita?
kenapa banyak rintangan yang perku kita lalui?
kenapa kita xboleh gembira mcm pasangan2 yang lain?

ayang.
i really miss you.
and i really need you .
tanpa kamu saya kosong.
i'm lost.

ayang.
setiap malam saya akan bayangkan wajahmu.
malam ni saya masih lakukan perkara yang sama.
menatap ukiran wajahmu yang manis.
saya gembira.

ayang.
was hoping one day kita anda bersama.
bukan untuk sementara tapi untuk selamanya.

ayang.
i made this just untuk kamu.
hargai dan teliti lah.
selamat malam ayang.
selamat malam cinta.
selamat malam love :)



Sunday, August 29, 2010

tips nak mengorat aweks ^__"

kapel Tips Nak Mengorat Awek!!!

Korang suka dekat sorang awek ni.. awek ni pulak belum kenal siapa korang, dan korang pulak dah dapat nombor telefon awek ni dari seorang teman rapat korang.. tapi yang tak bestnya, kawan korang pesan, jangan bagi tau dia yang kasi nombor telefon budak perempuan tu…
jadi macamana? Emmm takkan nak main terjah je kan? karang bila kita telefon dan cakap ” boleh saya ngorat awak?”. emmm… dah pasti belum apa2 pun korang dah kena reject.. tak pun korang cakap dengan jujur yang korang nak bekenalan dengan dia.. “boleh saya berkenalan dengan awak?” dah mesti dia tanya macamana dapat nombor telefon dia kan.. kalau korang bagi alasan yang tak kukuh.. memang pasti dia kata korang penipu..

Tak pun hantar sms.. “hai, boleh saya kapel dengan awak?”… mesti dia balas sms korang dengan cepat.. “gila Apa!”.. lepas tu korang pun balas “ye.. saya memang gilakan awak!”.. korang ingat korang kelakar dengan jawapan yang macam tu.. memang korang kelakar dan awek tu pasti senyap taknak balas sms korang.. Jadi siapa yang tak dapat? korang jugakan…

Sebenarnya ada caranya.. nak tipu pun kena pandai.. hehehe.. caranya mudah aja… dulu sewaktu zaman kegemilangan aku, aku selalu guna cara ni.. hampir 90% kejayaan aku perolehi… hehehe.. bila korang dah dapat no. telefon awek ni.. dan untuk mengelakan dia bertanya mana korang dapat no. telefon dia.. korang gunakan cara bersms macam ni..

“Along! Aku lapar ni.. baru balik kerje .. belikan aku nasi goreng”…

kalau dia tak balas.. korang push dengan emosi sikit.. selalunya pada masa ni sidia akan membalas korang.. korang tulis..

“Along, ko kat mana.. aku letih ni.. dah le baru balik kerje, tak sempat makan lagi, hantar sms ko tak nak balas balik.. aku lapar sangat ni tau…”..

selalunya awek tersebut akan membalas mesej tersebut seperti berikut,

“Maaf silap nombor, saya bukan along awak”.. kalau dia balas macam ni.. anggap je awek ni dah jadi milik korang…^___^ hehehehe..

korang pun balas balik,

“Oh! ye ke? bukan along saya, tapi nombor hampir sama lah.. jadi dengan siapa pulak saya bersms ni” kalau dia tak balas.. korang cuba antar lagi sekali dengan sms yang berbunyi,
“Maaflah saya mengganggu awak.. saya ingatkan along saya tadi.. maaf ye”.. selalunya jugak masa ni dia akan balas dengan sms “takpe!.. Saya tak kisah”..

jadi disitu korang dah berinteraksi.. cuma perlukan sedikit suntikan je lagi.. walaupun korang dah tau nama dia.. mungkin pada peringkat awal awek ni akan bagi tau nama pendek atau nama samaran beliau.. jadi korang jangan cakap yg korang dah tau nama dia.. korang follow je.. lama – lama kalau diaorang dah suka.. diaorang akan bagi tau… korang ada cara sendiri? apa kata kita kongsi bersama disini… :)

Saturday, August 28, 2010

I HATE YOU EVEN MORE NOW

awak memang xpenah memahami saya !
awak memang sengaja menyakitkan hati saya !
awak useless ! awak jahat ! awak ego !

i did a lot of thing to make you happy sayang .
i did although it is quite extraodinary for me .
i know that i'm not good enuf to be with you sayang.
but i've showned my best just for you.

belog ni aku buat khas untuk awak.
i made this belog untuk awak.
i want to show you how much i love you.
and this is what i get.

i've told you what i like.
i've told you what i hate.
mungkin bagi awak ni biasa.
and maybe on behalf of you benda ni xpenting.
tapi sejujurnya sayang . ini penting !!!

u keep saying ' i love you'
u keep saying ' i miss you'
is this what u meant sayang ?

saya dah serahkan everything for you.
saya dah usahakan segalanya untuk mempuaskan awak sayang.
saya sanggup ulang alik.
kesini kesana.
saya sanggup lakukan apa sahaja for you sayang.

Ya Allah,
this is too much for me .
saya cintakan dia sepenuh hati .
but maybe ni lah kesannya pabila cinta terhadap manusia melebihi cinta kepadaMu Ya Allah.
saya sedih.
saya kecewa.
jiwa saya kosong.
jiwa saya buntu.
and i'm totally lost Ya Allah.

sayangku,
saya cuba nak berbaik.
i tried to give you 2nd chance to normalize back perhubungan kita.
tapi awak membuktikan u dont even need me in your life.
awak dah buang saya jauh2.
lagi menyedihkan pabila awak makin seronok memusnahkan hati saya.
kenapa awak begitu jahat sayang?

pengorbanan saya terhadap awak setakat ni sia-sia.
masih xmampu mempertahankan hubungan kita.
awak lebih selesa dengan cara awak.
cara yang amat memedihkan my heart .

sayang,
kalau ni yang awak impikan.
tahniah .
awak berjaya.
tq for everything.
go ahead with your life.
campaklah saya sejauh yang mungkin.
buanglah saya sejauh yang mungkin.
maybe dis is the best for you.
maybe dis is the best for me.
thanks a lot sayang.

I LOVE YOU

istimewa girlfriend berusia di mata lelaki

alhamdulillah .
syukur kehadrat Ilahi kerana tlh membuka pintu hati serta mata aleh besar2 dlm bab ni.
sejarah perhubungan aleh yg lepas betul2 dah mengajar ape erti cinta yang sebenarnya.
dalam post kali ni aleh nak kongsikan sikit tentang ciri2 girlfriend yang jauh lebih berusia. :)

perempuan memilih lelaki yang berusia sebagai kekasih sudah menjadi perkara biasa.
macam2 faktor kenapa situasi macam ni terjadi . tapi berdasarkan info yang aleh tahu kebanyakan perempuan suke lelaki tua sebab harta ? sebab kekayaan ? ish2 . teruknye :D

tapi kan situasi ni berbeza dengan si lelaki . sebagai contoh ha saya la pemilik belog aleh adalah manusia bukan alien . HIK2
dulu aleh penah menjalinkan hubungan dengan wanita yang jauh lebih berusia . it was fun .
sebabnya adalah :

  • mereka lebih suka memberi kebebasan
  • mereka seorang yang memahami
  • boleh berbual apa sahaja
  • mereka jugak bijak menyesuaikan diri
  • seorang yang berdikari
  • tidak menbebankan
  • tempat yang paling sesuai untuk bermanja :)


p/s:awww, tgk laki uh manja ngn mak cik ni

oleh itu, aleh cadangkan jom wahai lelaki diluar sana.
jom kita pilih perempuan yang jauh berusia kerana mereka ni amat AWESOME .
BYE BYE




awak nak sakitkan hati saya ke ? :'(

jam dah tepat pukol 12.30 .
waktu ni mesti org lain tengah best tido .
tapi aleh x .

aleh dalam masalah nie .
sedih sangat2.
sebenarnya handset aleh ada masalah.
phone xberbunyi . phone dah bisu .

tiba2 dpt mesej drpd org yang aleh sayang.
dalam mesej tu dia marahkan aleh.
dia ckp dia dah fedup kol.

aleh bukan xnk angkap phone.
tapi handset aleh ada masalah.
how can i picked up the phone sayang ? :'(

bila handset dah oke sikit .
i try to make a col back.
cuba col dia .
tp dia reject .
how could u di dis to me sayang ? :'(

selang beberapa minit.
aleh dapat mesej drpd dia.
for the first time i was happy.
tp bila check kandungan dalam mesej tu.
alangkah sedihnya.
dia xberniat nk anta dkt aleh.
maybe dia nak anta kawan-kawan yang dia sayang lebih drpd aleh.
or maybe dia sengaja nak sakitkan hati aleh.

TQ

Friday, August 27, 2010

cinta tak selamanya indah

kita tahu cinta tak selamanya indah . ye aleh ngaku semua itu .
pada mulanya semua indah .
pada mulanya semua manis .
pada mulanya semua mempersonakan.

namun

hampir setiap episod cinta yang aleh dengar mesti ada pahitnya.
sekarang dah xindah.
sekarang dah xmanis.
sekarang dah xmempersonakan.

ape semua ni ? kekadang aleh xfaham .
kenapa dalam perhubungan xboleh sentiasa kita happy?
orang cakap kalau xpenah merasakan pahit masakan nak merasakan manis kan ?
aleh berharap sgt2 one day hubungan aleh dgn orang yang aleh sayang akan back to normal.

sayangku ,
setiap malam saya terbayangkan wajahmu,
tapi sejurus saya palingkan wajah,
saya kecewa.

sayangku,
every night i heard someone whispering my name ,
but when i turned around,
to see who it was,
sekali lagi saya kecewa,
I WAS ALONE.

then i realized that i really really miss you sayang.



Thursday, August 26, 2010

tolonglah sayang kembali mcm dulu :'(


sayangku,
tolonglah jangan macam ni .
saya betul2 rindukan awak.
kalau awak sanggup nak bedah hati saya,
bedahla awak.
jantung ni untuk awak.

sayangku,
kenapa perlu kita bergado ?
kenapa awak masih tak memahami saya?
kenapa awak sanggup melukakan hati saya?

sayangku,
saya masih perlukan awak,
seandainya satu hari nanti awak betul2 dah lupakan saya,
saya redho,
seandainya saya dah xada kat muka bumi ini,
saya harap awak bahagia .
dan sampai bila-bila pon saya akan tetap cintakan awak .




GOODBYE SAYANGKU:(((

kisah benar cinta aku :'(

permulaan kami hanyalah daripada satu perkenalan yang tidak disangka.
sebuah pasar bersebelahan universiti tempat dimana kami belajar menjadi saksi
Ya Allah Ya Tuhanku , dia seorang insan yang sangat indah .
senyuman serta kemanisan raut wajahnya hanya Illahi yang tahu .
Sungguh sempurna . :)

perkenalan kami semakin lama semakin hangat.hampir setiap hari kami berjumpa.
tidak dapat aku bayangkan hidup tanpa dia disisi. tanpa belaian kasih sayangnya aku mati .
maaf coretan kisah cinta aku tergendala . terlalu banyak titisan air mata mengalir keluar.
aku laki aku tidak seharusnya menangis dan aku bukan lemah .
sampai disini yang mampu aku coretkan . -bersambung-



KECEWA

kemana kau menghilangkan diri sayang ? IMY :'(

Mengapa kau melarikan diri mu
Ku rasa sayu
Ku ingin kau di samping ku
Seperti waktu dahulu

Kemana kau menghilangkan diri mu
Ku rasa rindu
Ku mencari mu di singgah sana

Dan aku . . .Hilang tempat bermanja
Kau pula . . .Bersuka ria

Kemana kau menghilangkan diri
Ku yang mencari . . .
Manakah janji dan sumpah setia mu
Yang kau beri kan kepada ku . . .

Apakah kesalahan ku pada mu
Dan juga tingkah laku ku itu
Sehingga kau menghilangkan dirimu
Dan aku kehilangan mu

Tolonglah kembali ke pangkuan ku
Ku ingin bersama mu
Seperti waktu dahulu

Kita berdua . . .
Gembira . . .



tips melicinkan kulit

melicinkan kulit ? ha benda ni mmg ada kaitan ngn aleh .
malu nak ckp tp ye aleh ngaku muka aleh ni kureng ckit la . ade jeragat .
tp alhamdulillah berkat guna tips2 yg bakal aleh ceritakan ni . muka da nmpk perubahan.
da makin licin dan semestinya da makin KACHAK ! hik2


Ambil sebiji tomato atau epal yang cukup masak dan diblender...ambil isi tomato yang telah diblender...disapukan keseluruh wajah termasuk lah bahagian leher. Biarkan selama 20 minit dan selepas itu dicuci dengan airsuam.

Mudah kan ? Amalkan selalu dan selamat beramal ^_^

tips memutihkan kulit

haha . opss . ni yg sensitip ni . baru2 ni . aleh ade search 1 laman ni . laman kecantikan .
eh jgn pikir yg bukan2 ye . mmg la aleh ni laki . tp aleh pon nak jage kecantikan jugak .
tp bukan kecantikan ehem2 ye . ni nak jaga muka la .

aleh idam sgt2 nk jadi putih mcm gamba kat bawah ni .



handsome kan ? :D

sebenarnya aleh nak jadi handsome , kachak, bergaya mcm laki ni la . yg kt bwh ni




mak ckp nak putih mcm ni kena follow petua org2 tua . ha kt cni meh aku gtau ckit rahsia nak memutihkan kulit.


Ambil sebiji mentimun, basuh & parut. Ambil airnya. Campurkan sedikit madu. Pastikan wajah telah dibersihkan terlebih dahulu dan sapukan air parutan mentimun yang telah dicampur tadi sehingga rata. Biarkan beberapa mnit dan cuci dengan air bersih. Lakukan 2 kali seminggu...Insyaallah akan mendapat hasil yang memuaskan...

selamat mencuba :)))

Tuesday, August 24, 2010

the best memory ever :)

bismillah.
alhamdulillah sgt2.
syukur kehadrat ilahi. hik2

Ya Allah ,
terima kasih menghidupkn kembali kehidupan hmbamu ini yg kian pudar . he2
best gila hari ni.
mula2 mmg bengang.tp sooner after that.chewah speaking lorh. haha
mmg best ar. aku bersama kak farehan serta adi g berbuka kt luar.
mula2 ingtkn si adi tu dh xnk kwn ngn aku.
tp alhmdulillah aku yg slh sgka. dia pon sbrnya rindu kt aku . hik2
kami semua dah complete. dh mcm dulu . jln2 rmai2. :)))




pastu an otw nk g bandar sider(yakni bndr sebelah uitm aku), aku terserempak ngn dak2 kls b.
waktu tu aku ,adi ngn kak farehan ade kt kedai photostat. hehe
wey2 . pastu an kami tawaf la 1 bazar kt sidec.agk2 da penat kami ambik keputusan mkn kt kedai blakang tu je. ttiba terserempak ag dak2 kelas b . jodoh kot . miahahahha
sumpah seronok. dorang mkn kedai lain. kami kedai lain. tp mmg dekat la .anjoi kentut pon bawu.wakakaka.





pastu bila dah azan. dah kenyang mamam. bdn pon da penat. aku,adi ngn kak farehan pon nk balik da. lagi terkejut. adoyai. jumpa ag 32 org dak2 kelas b. ayooyoyooo. hik2
jln punya jln. tiba2 dak2 kelas b terjerit2 panggil nama aku. harissss ! harissssssssss!
aku pon malu2 kucing la . ape pulak ni . popularnye aku . he2.
tgk2 nak suh aku ambik gamba. gampang butui ! haha.
tp xpela. sbb aku dah lama idamkan kenangan mcm ni . :)
sian kak farehan ngn adik jln berdua je. sorry ye wey , aku xnk g tp dorang jerit2 nama aku .
lps tu dah sampai rhmath. faz tgo aku . kutuk aku la tu . tny aku da stdy mgt blom . tau la ko da bagitau aku soklan ape nk keluar . tq faz tq iza tq tyra.
to sapek ! ko mmg gampang ! sbb letak nama aku jadi ketua kumpulan tok kelas CTU . EEEEEEE! geram butui . huk2

toleh2 kiri si kemey buat videocam pulok . adoyai . dia rakam gamba aku ngn iza. ckp kitorang sweet kapel . eh2 . wey kemey . aku da ade awex la . awex aku lagi cun . ag comei . i love her only lar . ^__^

best an hari ni . mcm2 nak tulis nie . mcm2 idea ade. tp khamis ni ade test mgt . so nk stdy la dulu . tatatattatata :)

kenapa kawan aku pentingkan diri ? :(

-menangis-






Ya Allah Ya Tuhanku,
knp aku mcm nie ,
knp aku ade kawan mcm nie ,
knp YA ALLAH ? :(

aku buntu.
kenapa kawan yg aku sangka kawan baik sanggup buat aku mcm ni.
sanggup pentingkan diri .

Ya Allah,
aku dalam kesusahan ,
aku mohon pertolonganMu Ya Allah.
Kau permudahkan la masalah ku ini.

ptg nanti aku ada speaking test .
setiap group paling kurang kena ada 3 ahli.
tp aku x.
aku ade 2 ahli.
waktu pemilihan group aku xdtg kls.
bkn sengaja xnk dtg tp aku ada mslh.
aku dok luar . jauh
kekadang org xfhm.
org ingt aku pemalas . sedangkan aku bukan pemalas :(

hari ni aku bngn awl. nak cari ahli.
aku sanggup habeskan krdt.
telefon sana sini merayu mcm peminta sedekah.
aku malu Ya Allah :((

tp ini yg aku dpt :
ceila > tula . mls g kls . bila da susah baru nak cari aku.(pedihnya ayt ko kawan .aku kecewa)
fisha> sorry la wey, nama dah bagi kt lect. sorry ea ( kau baik fisya . ko xpena sakitkn ati aku)
adi> terus reject kol aku :((((((((

jam dah tepat pkol 11.30. ptg nti kol 2 ade test.
Ya Allah . Hambamu ini sudah mati. mati harapan. mati segalanya.

Sunday, August 22, 2010

lawak GAMPANG !


Seorang pengurus sebuah Zoo mendapat panggilan telefon mengenai kematian seekor gajah di Zoo tersebut. Sebagai langkah pemeriksaan, pengurus tersebut telah pergi ke kandang gajah tersebut dan mendapati ada seorang lelaki menangis bersebelahan dengan bangkai gajah tersebut.

Pengurus : Sebagai penjaga gajah, saya faham kesedihan yang kamu tanggung kerana apabila haiwan yang kita bela sudah mati.

Lelaki : Saya bukan penjaga gajah ini, tuan. Tetapi sayalah yang ditugaskan untuk menggali kubur dan menanamnya.

HA HA HA HA HA HA !



fasha oh fasha


Alhamdulillah. ha kan elok uh pakai tudung . kan sejuk mata memandang kami yg dok menengok nieyh .
baca ape tu ? bace yassin ye ? lepas ni kami harap sangat2
dpt lihat kamu bertudung ye wahai fasha .aleh tahu kamu ni baik .walau ape pon aleh akn ttp sokong kamu taw. kalau bertudung lagi lagi lagi la aleh sokong . kepada artis2 wanita yang lain . bawak2 la insaf . dunia xlama je lagi .
bertudung la ye. yg dok warna2 kan rambut uh itam2 kan la balik . haha

p/s:gambar diambil semasa sambutan hari jadi ke 25
pernah digosipkan dengan bekas suami orang
pernah diboikot wartawan
pertama kali gambar bertudung diambil
dikatakan punca perceraian seorang lagi artis wanita yang comel


Sunday, August 15, 2010

betul ke cinta itu buta ?



org slalu ckp cinta itu buta . betul ke ? tepuk dada tanya hati :)
mcm aku . aku percaya yg cinta itu suci . cinta dtg tnp kita undang . dan pada masa yg sama .
cinta pergi tnp kita minta . nak ckp yg cinta itu buta . ntahla . ape yg boleh aku ckp kt sini .
carilah pasangan sepertimana anda akan hidup dgn si dia hingga ke akhir hayat .
bukan mencari pasangan untuk suke2 . untuk mengisi masa remaja . its useless!
I HATE IT dgn org yg suke bermain dgn cinta ! cinta adalah anugerah . anugerah Ilahi . knp nak main2 ? perlu ke ? kalau bnyk awex dpt adiah? dpt ingat ?




xberniat nak menyebelahi mane2 pihak . baik wanita mahupon lelaki .
tp dlm kes skrg ni , bnyk laki2 yg suke memainkan perasaan wanita.aku xtahu knp .
tp aku sedih kalau melihat seseorang wanita tu mengalirkan air mata .
rase punah jiwa ni tatkala gugurnya titisan mutiara seorang gadis .

si wanita pon ape kurangnya . suke kapel bnyk2 org . Ya Allah . knp jd mcm ni kwn ?
cukupla dgn seorang . cukupla . jgn la nak mainkan perasaan lelaki pulak. its unfair !
aku ade seorang kawan ni . berjantina seorang wanita . dia mengaku dia ade banyak skandelz.
ahhhh! untuk ape bnyk2 . untuk menjamin mase dpn ? huhu

mcm kes aku . aku btol2 sayang seorang insan ni . kami dh lame berkenalan . dh hampir 5 bln.
pada mulanya aku hny menganggap yg si dia ni hnylah sekadar kawan .
ye kami rpt tapi xpernah terlintas untuk menjadi lebih dprd seorang kwn.
namun Allah Maha Esa . Dia tahu ape yg terbaik untuk aku .
memendekkan cerita , kami menjalinkan hubungan sebagai pasgn secara rasmi pada 29.4.10.
alhamdulillah . pejam celik pejam celik dah lame kami bersama .
Aku bersyukur sgt2 krn dia ni seorang yg sgt cute . sweet . mcm gula :)
dia selalu buat aku gembira . aku rase bertuah kerana dpt memiliki dia .
InsyaAllah kalau diizinkan Illahi , akan ku sunting dikau hingga ke jinjang pelamin sayangku .
awak , awak ! I LOVE YOU ^_^



tgk dorang ni . mcm xsesuai an . tp dorang berjaya jugak ke jinjang pelamin
aku nak kita pon mcm ni .
LOVE IS ALWAYS BLIND
awak hampi2 tinggalkan saya :(
wa